Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас иска съвети от Нико Розберг

Ботас иска съвети от Нико Розберг

64
0

Световният шампион в F1 Нико Розберг, който се оттегли от спорта, призна, че заместникът му в Мерцедес Валтери Ботас е поискал двамата да поговорят. Нико се е съгласил на това, но обяви, че няма да му даде никаква информация относно тайните на своя бивш съотборник и бъдещ такъв на Ботас – Люис Хамилтън. Розберг и британецът водеха оспорвана битка за титлите в последните 3 години, като в първите два случая я спечели Хамилтън, а в третия Нико.

„Да, Валтери поиска да седнем и да поговорим, обясни Розберг. – Ще се радвам да направим това, но няма да му давам някакви съвети и да разкривам тайни на Люис, въпреки че го познавам много добре. Ще остана неутрален.”

Розберг обяви още, че ще следи подобренията на болида на Мерцедес през тази година. Той планира да присъства на 5 или 6 от състезанията през сезона, като ще продължи да работи със спонсорите си.

Относно очакванията си за новия сезон, Нико коментира: „Ние в Мерцедес просто сме най-добрият отбор и имаме най-големи шансове. Но Ред Бул и Ферари никога не бива да бъдат подценявани. Аз оставам голям фен на нашия спорт и вече се вълнувам какво ще ни предложат първите тестове.”