Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас изкарал най-трудния си уикенд като пилот на Мерцедес

Ботас изкарал най-трудния си уикенд като пилот на Мерцедес

102
0

Валтери Ботас призна, че е изкарал най-трудния си уикенд в Гран при на Белгия откакто е пилот на Мерцедес. Финландецът завърши едва 5-и, докато съотборникът му Люис Хамилтън спечели надпреварата. Ботас се движеше 3-и, но при рестарта след колата за сигурност загуби позиции от Рикиардо и Райконен, който бяха с по-меки гуми.

Още след квалификацията Ботас бе изненадан от голямото си изоставане спрямо Хамилтън – над 0.5 сек, а в състезанието също не можеше да поддържа темпото на Люис. И след този кръг той вече изостава на 34 точки от британеца и на 41 от лидера в шампионата Себастиан Фетел.

„Състезанието и резултатът от него са голямо разочарование, каза Ботас. – Целият уикенд бе труден за мен. Щеше да бъде чудесно поне да съм на подиума и да запиша добри точки за нас като отбор. След рестарта бях с гуми софт и момчетата, които ме изпревариха, бяха с ултрасофт.

Изоставах като скорост от тях, тъй като нямах сцепление, и не можех да се боря с тях. В състезанието софт гумите работеха добре за нас. При нормално състезание стратегията ни с гумите щеше да е оптимална. Това бе най-трудния ми уикенд, откакто съм в Мерцедес. Трябва да се поуча от него.“