Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас най-бърз в третия ден на Каталуня, Фетел близо до него

Ботас най-бърз в третия ден на Каталуня, Фетел близо до него

40
0

Валтери Ботас с Мерцедес записа най-добро в третия ден от тестове на отборите от F1 на пистата Каталуня край Барселона. Финландецът стана първият пилот, който пада под границата от 1:20 мин за обиколка, катот това стана в сутрешната сесия. Той го стори първо с гумите суперсофт, а след това и с ултрасофт, слизайки до 1:19.705 мин. В тази връзка Масимо Ривола от Пирели каза, че до края на тестовете другата седмица очаква времената да стигнат до 1:18 мин за обиколка.

Втори остана Себастиан Фетел с Ферари, като с по-бавните гуми софт той изостана само на 0.247 сек от Ботас. Така германецът показа обнадеждаваща за Скудерията скорост, а според Гари Андерсън от Аутоспорт болидът на Ферари изглежда най-стабилен и постоянен при преминаването на много бързия 9-и завой.

Сутринта Фетел бе много бърз и с гумите медиум, като имаше най-доброто постижение с тях сред всички пилоти. В самия край на сесията обаче Фетел спря на старт-финалната права с предполагаем технически проблем и бе прибран в бокса. Себастиан навъртя цели 139 обиколки, срещу 75 за Ботас.

На трета позиция се нареди Даниел Рикиардо с Ред Бул, като австралиецът изостана на 1.4 сек от Ботас, но бе и с повече от секунда зад Фетел, при положение че двамата постигнаха резултатите с меки гуми.

Четвърти и пети се класираха двамата пилоти на Рено Джолион Палмър и Нико Хюлкенберг, които си поделиха деня. Времената им с гуми софт бяха доста добри, като двамата бяха по-бързи от Маркус Ериксон със Заубер и Ромен Грожан с Хаас, които постигнаха топвремената си със суперсофт.

Другият пилот на Мерцедес Люис Хамилтън, който кара следобед остана 8-и, но той правеше дълги серии от обиколки с повече гориво и логично постижението му бе далеч от това на Ботас и то с гумите софт.

В Макларън изглежда този път нямаха технически проблеми, но темпото на Фернандо Алонсо не бе никак добро. Испанецът остана 10-и, като с възможно най-меките гуми ултрасофт записа 1:22.598 мин. Пред него се вреди Ланс Строл с Уилямс, като канадецът на два пъти излита от пистата – в края на сутрешната сесия и в следобедната на излизане от завой 5. Все пак той направи доста повече обиколки спрямо вчера – общо 98.