Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас съжалява за решението си да остане с новия аеродинамичен пакет

Ботас съжалява за решението си да остане с новия аеродинамичен пакет

65
0

Валтери Ботас съжалява, че е останал с новия аеродинамичен пакет на Мерцедес, който тимът въведе за състезателния уикенд в Малайзия. Той включваше по-широк нос в зоната точно зад предното крило. С него финландецът и Люис Хамилтън караха по време на петъчните тренировки и имаха доста проблеми с поведението на колите.

Съответно британецът реши да се върне към стария пакет, който тимът използва в Гран при на Великобритания на Силвърстоун и където имаше сериозно превъзходство и постигна двойна победа. Ботас обаче остана с него и изглеждаше, че може би това е правилното решение, след като бе по-бърз от Хамилтън в 3-ата свободна тренировка.

В квалификацията обаче Люис бе с близо 0.7 сек напред спечели първата стартова позиция, докато Валтери остана едва 5-и, зад Райконен и двамата пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо.

„Лесно е да говориш след като нещата са минали, но ако можех да направя квалификацията отново, щях със сигурност да използвам другия пакет, заяви Ботас. – Със сигурност трябва да прегледаме всичко и да разберем какво се случи с колата. Очевидно разликата в 3-ата част на квалификацията беше голяма. Нещата не проработиха за нас днес.”

Запитан дали Мерцедес може да го използва в утрешното състезание да забавя Себастиан Фетел и да не му дава възможност да мине напред, Валтери заяви, че е по-фокусиран върху това, което става пред него. „Ще се опитаме да бием двете колите на Ферари, вместо само едната”, каза финландецът.