Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Случващото се е разочароващо за всички в тима

Булие: Случващото се е разочароващо за всички в тима

25
0
Ерик Булие

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че проблемът с двигателя в колата на Щофел Вандоорн тази сутрин в 5-ия ден от тестовете е разочароващ за всички в тима и за самия пилот. Екипът от Уокинг взе решение да смени задвижващата система Хонда в болида на Вандоорн, след като по време на сутрешната сесия днес в нея възникна електрически проблем.

С цел белгиецът да може отново да излезе на трасето следобед и тестовете да продължат, агрегатът бе заменен с нов, а проблемният ще бъде изследван по-късно. Засега не е ясно кога Вандоорн ще се появи на пистата и колко обиколки ще успее да направи след само 34-те тура до момента.

От тима обявиха, че спецификацията на мотора е същата, като използваната в изпитанията миналата седмица. Тогава в Макларън и Хонда също имаха сериозни неприятности с двигателя, като се оказа, че има проблем с масления резервоар, а след това възникна загуба на мощност в агрегата. Всичко това попречи на тима да проведе нормални тестове.

„Това е разочароващо за всички, бяха думите на Булие. – Когато нямаш много дни за тестове, искаш да вземеш максималното от тях. Колкото по-малко караме на пистата, толкова по-малко научаваме за колите и толкова повече изоставаме по отношение на нашата програма за развитие.”