Начало Автомобили Brabus SLR Roadster

Brabus SLR Roadster

75
0

В края на месец февруари в електронното пространство се появи информация за Audi Q7 Coastline, за когото дори името подсказва, че е вдъхновен от морската тематика. И това далеч не бе единственият модел на тази тема по време на автомобилното изложение в Женева. Немският тунинг майстор Brabus последва морския сюжет, като преправи суперспортния Mercedes McLaren SLR Roadster и му отреди нови перлено бели одежди, както и аеродинамични промени, тунинг на двигателя, както и уникален пакет от 20-инчови лети джанти и нови гуми.

Списъкът с модификациите включва нов преден спойлер, прикрепен за предната броня, който намалява ефекта на повдигане на предната ос, а и придава по-агресивен външен вид. Оптимизиран във въздушен тунел, новият спойлер и изработен от въглеродни влакна и е много лек и здрав. Задната престилка пък получава специален дифузьор Brabus, който е също изработен от въглеродни влакна. За да бъде картинката пълна, немците са добавили и 20-инчови Platinum Edition лети джанти, които могат да бъдат обути в гуми Pirelli или Yokohama. Благодарение на новия дизайн новите 20-инчови колела са дори по-леки от серийните 19-инчови еквиваленти.

Под предния капак се крие познатият 5.5-литров V8 двигател с компресор, който обаче вече има нова система за охлаждане на горивото. Така мощността нараства с 24 к.с. на 650 к.с., които са достижими при 6500 об/мин. Тунинг специалистите също така предлагат и специален диференциал с ограничено приплъзване и блокиране на 40 %. Всичко това подобрява сцеплението, а оттам и ускорението, като вече са необходими само 3.6 секунди, за да се достигнат 100 км/ч със старт от място. Максималната скорост пък вече е 337 км/ч.

Отвътре собственикът ще може да се радва на червена кожа и черна Alcantara, нов спортен волан с перфорирана кожа и малки бутони за смяна на предавките. Цената на новия пакет заедно с колата започва от 699 000 евро.