Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл не е убеден, че Рикиардо е готов да се изправи срещу...

Брандъл не е убеден, че Рикиардо е готов да се изправи срещу Верстапен

1139
0
Макс Верстапен, Даниел Рикиардо
Макс Верстапен и Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Мартин Брандъл не е убеден, че Даниел Рикиардо е готов да се изправи срещу Макс Верстапен. В момента такава опция няма, защото австралиецът е потвърден за пилот на Алфа Таури за сезон 2024. Същевременно обаче се говори, че има клауза в договора си да замести Серхио Перес, ако мексиканският пилот на Ред Бул не се справя добре в началото на следващата състезателна година. Не се уточнява какво се има предвид под „добре“. Самият Рикиардо каза в подкаста Beyond the Grid, че би било фантастично да приключи кариерата си в Ред Бул.

„Не мисля, че Даниел се представи значително по-добре от Юки Цунода, както очаквах от него. Знам, че го хвърлиха в дълбокото, а инцидентът на Зандвоорт бе истински малшанс. Така че въпросът не е приключен. Трябва да се отбележи обаче, че усилията на Макларън да го замести с [Оскар] Пиастри – на висока цена и с доста болезнено – се оказаха доста умен ход, нали?“, заяви бившият F1 пилот и настоящ телевизионен коментатор.

„Така че за мен Даниел трябва да свърши много повече преди да помисля, че е готов да се изправи срещу Макс Верстапен и да се бори с него“, допълни Брандъл

Рикиардо бе освободен от Макларън по взаимно съгласие, след като Зак Браун употреби сериозни усилия да привлече Оскар Пиастри. Австралиецът трябваше да даде съгласие за разтрогване на договора. В противен случай тази година щеше да продължи да кара за екипа, а Пиастри да е резерва. Даниел предпочете да си тръгне. Макларън му изплати цялата заплата, а Зак Браун заяви по този повод, че вече щял да включва свързана с представянето клауза относно заплащането в договорите на пилотите си.

Рикиардо се върна в Ред Бул, но дори не бе резервен пилот. В средата на лятото Ник де Врис бе уволнен от Алфа Таури и той зае неговото място. След това катастрофира на Зандвоорт и изгуби време във възстановяване.

„Според мен Даниел има таланта да кара за топ тим като Ред Бул“, заяви по-рано тази година Верстапен

„Но трябва да демонстрира, че все още може да кара на най-високото ниво. Ако е в състояние да го стори, съм сигурен, че от Ред Бул ще проявят интерес да го върнат. Той има огромен опит и винаги е успявал да извлича максимума от колата. Ако успее да се върне към най-добрата си форма, то тогава съм сигурен, че ще е ценен актив за тима“, каза още нидерландецът.