Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: Ще се изненадам, ако Хамилтън не спечели победа през 2013 г.

Брандъл: Ще се изненадам, ако Хамилтън не спечели победа през 2013 г.

45
0
Люис Хамилтън

Бившият пилот от Формула 1 Мартин Брандъл не би се изненадал, ако Люис Хамилтън спечели победа в дебютния си сезон с Мерцедес. Световният шампион за 2008 г. премина в екипа от Бракли след шест години в Макларън и представянето му се очаква със сериозен интерес, тъй като имаше доста въпроси около решението на пилота за трансфера.

Според мнозина пилотът е изправен срещу изключително трудно предизвикателство. Мерцедес е смятан за отбор с потенциал, но за три години има само една победа (на Нико Розберг в Китай през 2012 г.). Освен това представянето се влоши сериозно през втората половина на миналия сезон – екипът взе едва 30 точки и изкара пет последователни надпревари без спечелен пункт. Брандъл обаче е убеден, че всичко това може да се промени след идването на Хамилтън.

Люис пое риск, но според мен Мерцедес ще са далеч по-добре през 2013 г. и няма да се изненадам, ако го видя да печели състезание. Всъщност ще съм изненадан, ако не вземе победа през 2013-а. Люис има такава скорост, че ако Мерцедес успеят да се справят с тяхното темпо и му дадат добра кола, той ще извлече от нея още четвърт секунда за една обиколка – заяви Брандъл, който работи като телевизионен коментатор.

Бившият пилот не пожела да каже дали според него Хамилтън е допуснал грешка с преминаването си в Мерцедес:

Люис е в правото си да върши това, което иска. Ако аз му бях мениджър, мисля, че щях да му предложа да сключи краткосрочен договор с Макларън и да види каква ще е ситуацията около него. Но само времето ще покаже. Не бях сигурен дали е правилно Дженсън Бътън да ходи в Макларън, а се оказа, че е било правилно. Не обичам да гадая. По-добре да изчакам и ще видим какво ще стане.