Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бръндъл: Впечатлен съм от Маса

Бръндъл: Впечатлен съм от Маса

24
0

Фелипе Маса e един от скритите фаворити за титлата във Формула 1 тази година, смята британският експерт и бивш състезател Мартин Бръндъл.

Заедно със силния си сънародник Люис Хамилтън, настоящия световен шампион Кими Райконен и изключително постоянния Роберт Кубица Бръндъл вярва, че и моментният лидер във временното класиране е дал по категоричен начин заявка за титлата този сезон.

49-годишният британец написа последния път в колонката си в „Сънди Таймс”, че пилотът на Ферари е направил големи грешки в началото на годината. Бръндъл обаче добавя, че когато има ден,бразилецът се представя чудесно.

„Видяхме го да печели почти традиционните си победи в Бахрейн и Турция, но мнозина считаха, че с течение на сезона Райконен ще бъде този, който ще е изключително бърз, ще бъде в челото и ще контролира състезанието.”

„Но Маса определено е подобрил представянето си през тази година.”

Бръндъл отдава заслуженото внимание и на състезателния инженер на пилота – Роб Смедли.

Накрая специалистът завършва с: „Маса ме впечатлява с начина, по който приема и успехите, и неуспехите. Не е толкова невъобразимо да си помисли човек, че той ще бъде тазгодишният шампион във Формула 1.”