Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун апелира за олекотяване на забраната за тестове

Браун апелира за олекотяване на забраната за тестове

36
0

Рос Браун апелира забраната на тестове в рамките на сезона да бъде олекотена, така че младите пилоти да имат възможността да завъртят важни километри, с които да се подготвят за първата си Гран при.

Така например 19-годишният Хайме Алгерсуари стана най-младият пилот в историята на спорта, като дебютира за Торо Росо в Унгария миналия месец. До този момент обаче той бе правил само тестове по правя линия. В последствие на Михаел Шумахер не му бе дадена възможност да пробва новата кола на Ферари, преди да кара във Валенсия за пръв път от оттеглянето си.

„Според мен ние винаги трябва да взимаме под внимание комплексната натура на Формула 1″ – каза Рос Браун. „Трябва да го правим така, че пилотът – и тук имам предвид начинаещите – да има шанса да тества колата преди състезателния уикенд, така че да кара в състезанието с необходимия комфорт.“

Междувременно преди Гран при на Унгария мнозина изразиха опасенията си от младостта на Алгерсуари и възможността да предизвика инцидент. Иронията е, че най-възрастният пилот всъщност го направи с Фелипе Маса. В последствие пък Алгерсуари се класира по-добре от съотборника си, Себастиен Буеми.