Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун доволен, Хамилтън не съвсем

Браун доволен, Хамилтън не съвсем

37
0
2013,Бразилия,Люис Хамилтън,Мерцедес

В Мерцедес имаше доволни и недоволни след края на днешната квалификация. И докато Рос Браун бе сред доволните, то Люис Хамилтън определено не бе. Англичанинът записа пето време, докато неговият съотборник Нико Розберг се класира втори.

„Това е приблизително това, което очаквах след досегашните проблеми тук“, заяви Хамилтън. „Дадох всичко от себе си, но въпреки това нямаше как да постигна повече. При подобни условия най-трудното е да четеш правилно промените по трасето. Да прецениш къде има и къде няма сцепление. Колата реагираше доста критично при ускорение. Това носеше и опасността от завъртане.

Аз бях този, който искаше тя да се държи по този начин, но явно трябва да уча още. През 2008 г. на финала на сезона тук познавах колата наистина добре. Тогава бях по-дълго време в екипа и колата ми пасваше по-добре.“

„Радостното е, че се доближаваме все по-близо до това, Люис да се чувства добре в колата“, заяви от своя страна Рос Браун. „Успяхме да отбележим значителен напредък. Нико познава отбора и колите ни много по-добре. Затова и успява много по-често да измъкне потенциала. Трябва да постигнем същото и с Люис. Всичко е просто въпрос на време. Нямаме притеснения, защото той отбеляза значителен напредък в този аспект през годината. Смятам, че през следващата година ще успее да стигне още по-напред.

Разбира се няма как да сме на 100% доволни, след като не сме спечелили квалификацията. Все пак обаче изходните ни позиции за състезанието изглеждат добри. Нашите съперници са Лотус и Ферари, това са и отборите, върху които сме се съсредоточили. За момента изглежда, че се справяме малко по-добре от тях. При подобни условия обаче не трябва да забравяме, че нещата много бързо могат да се променят. Надяваме се утре да свършим добра работа.“