Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Колата се представя според очакванията

Браун: Колата се представя според очакванията

48
0

Рос Браун е категоричен, че болидът BGP 001 се представя, каквито са били очакванията към него.

Отборът представи новата си кола миналия уикенд и започна първия си тест в началото на тази седмица, като определено показа изключително обещаващо темпо. И въпреки че това бе едва първата публична поява на болида, той впечатли едновременно с надеждност и добро темпо.

Така пилотите, Дженсън Бътън и Рубенс Барикело, бяха най-бързи в третия и четвъртия ден , като определено бяха доста пред конкурентите си. Отборът започна да работи върху колата за 2009 година още рано миналия сезон, като още в средата на кампанията вече премести приоритетите си върху бъдещия болид. И по този повод Браун коментира, че е изключително доволен от темпото и надеждността на колата, демонстрирани тази седмица.

„Изключително сме доволни от първия тест на BGP 001 в Барселона тази седмица” – каза Браун.

„Отборът започна много късно своята предварителна тестова програма, като останаха само седем тестови дни преди началото на сезона в Мелбърн. Затова и ние се фокусирахме предимно върху надеждността и навъртането на максимално много километри.”

„Всички тези цели бяха успешно постигнати тази седмица. Фактът, че колата се представя обещаващо в дълги серии от обиколки, се дължи на силния екип, който имаме във фабриката в Бракли. Те определено свършиха отлична работа в много труден период.”

„Колата се представя според очакванията, а информацията от Дженсън и Рубенс бе положителна, като и двамата изпълниха пълна състезателна дистанция.”

„Остават ни три дни на тестове на Херес следващата седмица, така че да завършим подготовката си за първото състезание. Очаквам с нетърпение да видя как ще прогресираме.”