Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Мерцедес няма да доминира като Уилямс през 1992 г.

Браун: Мерцедес няма да доминира като Уилямс през 1992 г.

1765
0
Ботас пред Хамилтън в Китай
Ботас пред Хамилтън в Китай, снимка: Мерцедес

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун не смята, че екипът на Мерцедес ще доминира през настоящия сезон по същия начин, по който го направи Уилямс през 1992 г.

Сребърните стрели записаха 3 поредни двойни победи на старта на сезона. За последно това се случи именно преди 27 г. Трите двойни победи за екипа на Франк Уилямс донесоха Найджъл Менсъл и Рикардо Патрезе.

След това в хода на сезона тимът продължи да доминира. И Менсъл си осигури титлата цели 5 кръга преди края на сезона. А екипът спечели 10 от общо 16 състезания.

Рос Браун
Рос Браун, снимка: Спас Генев

„Тази доминация на Уилямс се дължеше на изключителния технически пакет в ерата на активното окачване, каза Браун. – В Уилямс бяха толкова силни, че след първите три двойни победи, Менсъл записа още две.

Чак в Монако Сена направи едно от неговите магически представяния и прекъсна поредицата на Найджъл. Въпреки че Мерцедес повтаря статистиките от тогава, не вярвам да се повтори сценарият от 1992.“

Трите двойни победи на Хамилтън и Ботас са постигнати от тим, който в момента работи перфектно с отличен технически пакет. Но е честно да се каже, че днес те имат много по-силна конкуренция, отколкото Уилямс през 1992.“

Според Браун, за да бъде Ферари реална конкуренция на Мерцедес, в Скудерията трябва да са перфектни във всяко едно отношение. Става въпрос за скоростта, надеждността и отборна работа.