Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун между разочарованието и труимфа: Допуснахме сериозна грешка

Браун между разочарованието и труимфа: Допуснахме сериозна грешка

45
0
2013,Бахрейн,Мерцедес,Рос Браун

В екипа на Мерцедес вече няма нужда да се притесняват, че ще им се наложи да използват заповеди от бокса за пилотите си в Гран при на Германия, тъй като двамата са разделени от десет позиции. Докато Хамилтън успя да спечели след добра работа от страна на екипа, то при Розберг ситуацията бе точно обратната. Екипът допусна сериозна тактическа грешка и германецът остана извън последната част на квалификацията.

„Допуснахме сериозна грешка“, заяви Рос Браун. „Мислехме, че времето на Нико ще е достатъчно, за да продължи напред. За съжаление се оказа грешното решение. Решение, което бе взето от отбора.

Не сме правили големи промени по колата на Люис, само фини настройки. Колата обаче следобед бе значително по-добра. Вчера в дългите серии имахме добро темпо и се надявам след направените промени днес това да не се промени.

Имахме известни проблеми с адаптацията към гумите. Не знам дали сме направили правилните настройки, защото Люис не бе особено доволен от баланса. При Нико бе обратното, но пък направихме грешка в квалификацията. За съжаление трасето бе много бързо в края. Така не ни остана време за финален опит, а освен това обиколката му във втората част не бе особено добра. Взехме погрешно решение и сега ще трябва да разчитаме на по-добро представяне в квалификацията. Нико ще може да избира, с какви гуми да стартира.

Трябва да помислим, коя тактика ще е най-добра. Имаме добра кола и съм сигурен, че Нико ще се придвижи доста напред.“