Начало Избрани Браун: Много сме впечатлени от представянето на Пиастри

Браун: Много сме впечатлени от представянето на Пиастри

724
0
Оксар Пиастри, Макларън
Оксар Пиастри, снимка Макларън

Зак Браун продължава да засипва с похвали Оскар Пиастри. Главният изпълнителен директор на Макларън заяви, че всички в отбора са много впечатлени от представянето на младия австралиец. Браун дори призова неговия отбор да работи по-усилено и да предостави на Пиастри по-бърз автомобил, с който той да се бори за подиуми и победи.

Пиастри се присъедини към Макларън в началото на 2023 г. 22-годишният състезател бе част от академията на Алпин и бе резервен пилот на екипа от Енстън. Пиастри успя да се изплъзне от ръцете на Алпин и да подпише договор с Макларън. Там той замени своя сънародник Даниел Рикиардо

Пиастри е смятан за един от най-големите млади таланти в моторните спортове. Австралиецът стана шампион в F3 през 2020 г. Година по-късно той спечели титлата и в F2.

До момента Пиастри изживява трудна първа кампания в F1. Пилотът на Макларън има само едно класиране в зоната на точките. За негово щастие това се случи по време на Гран при на Австралия, която се проведе в родния му град Мелбърн.

Пиастри се сблъска и с много лош късмет. В Бахрейн той отпадна заради електрически проблем. Две седмици по-късно в Джеда Пиастри влезе в Q3. За съжаление контакт с болид на Алпин доведе до счупване на предното му крило и компрометиране на състезанието. В Маями Пиастри имаше проблеми със спирачките, заради които трябваше да кара много внимателно, за да не допусне грешка.

Браун коментира представянето на Пиастри в началото на сезон 2023 в F1. CEO-то на Макларън призна, че всички в екипа са много впечатлени от неговата скорост.

„Много сме впечатлени от представянето на Пиастри. Той със сигурност не направи груби грешки. В момента той проучва границите на автомобила. Тук-там се случва да блокира колело, но все пак той никога не е бил в Маями и не е карал на някои от пистите. Първите индикации са, че имаме бъдещ световен шампион“, сподели Браун.

Американецът призова всички в Макларън да работят усилено и да предоставят по-конкурентен автомобил на австралиеца.

„Сега трябва да работим, за да му дадем по-бърз автомобил. Оскар е много зрял. Той е много съсредоточен и много техничен. Точно затова не бих си представил по-добра пилотска комбинация от Ландо Норис и Оскар Пиастри.“

„Оскар свърши фантастична работа и сега е близо до времената за обиколка на Ландо. Това е нещо, което определено искаме да виждаме“, добави Зак Браун.