Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Нямах друг избор, освен да купя отбора

Браун: Нямах друг избор, освен да купя отбора

48
0

Рос Браун каза, че не е имал друг избор, освен да застане в основата на закупуване на бившия тим на Хонда, подчертавайки, че отборът не е имал бъдеще във Формула 1, ако той не е предприел тези действия.

Браун говори за първи път публично, откакто закупи екипа, и признава, че не се притеснява да е собственик на отбор, тъй като това е бил единственият шанс на тима. Когато е бил запитан дали смята, че поема риск, Браун отговаря: „Ако трябва да съм честен, нямаше друг избор.”

„Ако ръководната група, тъй като това не съм само аз, не се бе заела с тази задача, нямаше да има отбор. Тогава всичко щеше да излишно. Но това определено е възможност за нас.”

„Но затова и решението ни не бе толкова трудно. Нещата може и да се объркат, но ние сме оптимисти и ако можем да се възползваме от темпото на колата, то тимът би имал бъдеще. Ако колата не се представя убедително, то това си е наша вина.”

Браун също така използва пресконференцията, за да потвърди, че ръководната структура остава същата, въпреки че той е новият собственик.

„Ако не бяхме останали заедно – аз, Ник Фрай, Найджъл Кер, Каролин МакГрори, Джон Марсдън, ако не бяхме обединени, то щеше да бъде трудно за нас. В края на краищата имаше някои много трудни моменти при спасяването на екипа” – каза той. „Но съм доволен да кажа, че сме налице и че отиваме в Мелбърн.”

Браун подчерта, че Ник Фрай остава в екипа на позицията „изпълнителен директор”.