Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун нямал намерение да се връща във Ферари

Браун нямал намерение да се връща във Ферари

18
0

Подписвайки нов договор с Ферари през 2004 г., Рос Браун е знаел, че това е последният му контракт с италианците.###Подписвайки нов договор с Ферари през 2004 г., Рос Браун е знаел, че това е последният му контракт с италианците.
Повечето от специалистите очакваха, че след едногодишната почивка, която британецът си взе от Формула 1, той ще се върне в Скудерията. Сегашното му изявление обаче свидетелства, че Браун не е имал сериозни намерения да се обвързва отново с бившия си тим. Вместо това той се договори с Хонда да ръководи екипа й в световния шампионат.
„Моето напускане на Ферари бе идеално организирано начинание, което течеше в продължение на три години – обясни Браун. – В края на 2004 г. подписах нов двегодишен контракт с Ферари, знаейки че това е последният договор, който искам да изпълня, тъй като тогава идваше краят на 10-годишния период. Така че постепенно започнахме да изграждаме нова структура в сферите, за които отговорен бях аз. Резултатът от този сезон доказа, че тази структура работи и че Ферари остава много силен тим.”