Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун очаква по-силен уикенд на Силвърстоун

Браун очаква по-силен уикенд на Силвърстоун

70
0

Шефът на тима на Хонда Рос Браун очаква японският екип да се представи по-добре по време на уикенда във Великобритания.

Преди две седмици във Франция и Дженсън Бътън, и Рубенс Барикело се класираха почти в дъното на стартовата решетка, като британецът отпадна след инцидент в първата обиколка. Барикело завърши, но на 14-та позиция. Тогава тимът определено очакваше доста повече от уикенда на Маникур.

По този повод Браун счита, че Хонда би трябвало да бъдат доста по-конкурентоспособни на Силвърстоун благодарение на серията подобрения по колата.

„Очакваме един доста по-силен RA108 на Силвърстоун – особено в сравнение с френската Гран при на Маникур” – казва Браун.

„Имаме серия нови части по колата,свързани с шасито, аеродинамиката и двигателя, които би трябвало да ни позволят да се изравним темпово с нашите конкуренти в средата на колоната.”

„Пилотите ни очакват с нетърпение да приемат предизвикателствата на уикенда, като и двамата казват за пистата, че е една от любимите им. Рубенс има с какво да се похвали тук и традиционно се представя много силно на Силвърстоун. Дженсън пък е изключително мотивиран да покаже добри резултати на домашно трасе.”

Браун също така казва, че частите, които са били тествани на Силвърстоун миналата седмица, са се доказали като крачка напред.

„Тестът на Силвърстоун миналата седмица мина много добре, като всички нововъведения се представиха според очакванията. Ще приключим анализа им във фабриката през идните дни, преди да направим окончателно решение за пакета, който ще ползваме в състезателния уикенд.”