Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Очаквам Люис да стане по-силен

Браун: Очаквам Люис да стане по-силен

42
0

Шефът на тима на Хонда, Рос Браун, вярва, че Люис Хамилтън ще бъде по-силен пилот в бъдеще, след като постигна с Макларън първата си титла.

Браун, който напътстваше Михаел Шумахер във всичките му седем титли, твърди, че докато е било нормално за Хамилтън да бъде нервен по време на Гран при на Бразилия, то той ще се справя по-лесно с напрежението в бъдеще.

„Това премахва част от напрежението” – казва Браун. „Не че мога да съдя, но Люис изглеждаше малко напрегнат този уикенд – и това е разбираемо”

„Това вече няма да го има.”

„Ако е в подобна позиция и в следващата кампания, то той ще знае какво да прави, ще знае как нещата работят и просто ще бъде по-силен. Така че това помага.”

Браун поздрави и Хамилтън, и конкурента му от Ферари, Фелипе Маса, добавяйки, че не помни толкова драматичен завършек на световен шампионат.

„Това бе най-вълнуващият финал на шампионат, за който си спомням” – казва той. „Затова и спечелването му в последните няколко завоя бе нещо уникално.”

„Това е страхотно. Един фантастичен ден за Формула 1, като шампионатът бе спечелен по честен и нормален начин – с много малко конфликти тази година, което е добре за Формула 1.”

Браун коментира и че въпреки задълженията в собствения му тим те не са се сдържали накрая и са наблюдавали феноменалния финал от питуола.

„И Фелипе, и Люис са фантастични пилоти. Те помогнаха много на спорта – и двамата – с подхода и отношението си. Срамота е, че един от тях трябваше да загуби, след като и двамата свършиха страхотна работа.”