Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: По-голямото предизвикателство ще е да останем конкурентоспособни и утре

Браун: По-голямото предизвикателство ще е да останем конкурентоспособни и утре

28
0
Нико Розберг

След цял месец разправии, обяснения и явяване пред Международния трибунал на ФИА тимът на Мерцедес най-накрая имаше повод да се усмихне, след като окупира първа редица за Гран при на Великобритания.

Люис Хамилтън буквално летеше по пистата Силвърстоун и изпревари с над 4 десети от секундата съотборника си Нико Розберг.

Отборът работи невероятно добре в последните няколко месеца, за да достигнем резултат като днешния – коментира шефът на екипа Рос Браун. – Изпипвахме малко по малко представянето си, непрекъснато имахме нови компоненти, фокусирайки усилията си и върху това да оправим ситуацията с управлението на гумите. Изглежда всичко това ни се отплаща. Инженерите и пилотите ни направиха колите перфектни за квалификацията. Вятърът намаля към края на сесията, а Люис и Нико бяха наистина силни. Люис направи изумителен тур накрая и е страхотно да наблюдаваме как се предизвикват един друг със съотборника му. По-голямото предизвикателство ще е да останем конкурентоспособни и в надпреварата, но събрахме достатъчно информация, върху която се надяваме да надграждаме представянето си утре.

Хамилтън и Розберг са наясно колко трудно състезание им предстои, като и двамата имат известни притеснения за темпото в дългите серии от обиколки.

Утре е съвсем друг ден и знаем, че представянето ни в неделя не е толкова силно, колкото това в събота. Поне вчера темпото в серия турове изглеждаше наред и успяхме да контролираме доста добре гумите – сподели англичанинът.

Нико заяви, че първа редица в квалификацията е страхотен отборен резултат и продължи:

Страхотно е да се види какъв прогрес сме направили от миналата година досега. Увереността, че болидът ни ще е бърз в квалификацията, е великолепно чувство. Невероятно е да започваш състезателен уикенд, знаейки, че имаш шанс да постигнеш силно класиране на стартовата решетка. Отборът върши прекрасна работа, продължаваме с развитието и благодаря на всички във фабриките – много от хората ни бяха на трасето и гледаха сесията. Надявам се да сме подобрили състезателното си темпо. Утре ще трябва да се справим с гумите и да задържим съперниците зад нас – добави Розберг.