Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Ще преследваме нивото на BMW

Браун: Ще преследваме нивото на BMW

30
0

Шефът на тима на Хонда, Рос Браун, твърди, че японският тим ще цели да изравни нивото на BMW Заубер следващата година.

Базираният в Бракли тим имаше доста тежък сезон, като те още от рано се фокусираха върху 2009 година – когато радикалните нови правила влизат в действие. Хонда спечелиха 14 точки тази година, което им отреди девето място при конструкторите.

Браун признава, че нивото на конкурентност на тима зависи от това как конкурентите им ще се справят с новите правила. Британецът обаче е категоричен, че целта е нивото на BMW.

Немският тим завърши на трето място тази година, като постигна двойна победа в Канада.

„Възможността за отбор като нашия да се придвижим нагоре зависи от работата, която ние вършим, както и от работата, която другите вършат” – казва Браун. „Спомням си годините във Ферари, когато имахме скромни коли, но пък останалите вършеха ужасна работа. След това имахме години с фантастични коли, но това важеше и за останалите.”

„Трудно е да се правят някакви прогнози, така че с новите правила нещата ще са хаотични в началото, но после ще започнат да се нареждат.”

„Имаме нужните ресурси, имаме и много умни хора, така че мисля, че ще бъде прекалено оптимистично да очаквам да се борим за титлата, но определено очаквам да сме много, много по-силни в сравнение със сега.”

„Мерилото за мен са BMW и работата, която те вършат – свършеното от тях е доста впечатляващо. Те също имат да работят, но мисля, че ако ние като отбор постигнем тяхното ниво на конкурентност, ще бъдем доста удовлетворени.”