Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Спокойствието на Ферари може да им донесе титлата

Браун: Спокойствието на Ферари може да им донесе титлата

2680
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Спокойствието в тима на Ферари може да им донесе титлата тази година. Това смята отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун. Миналия сезон в Скудерията разполагаха с най-бързата кола в много от състезанията, но грешки на отбора и най-вече на Себастиан Фетел доведоха до загубата и на двете титли.

Браун беше дълги години технически директор на Ферари. Според него тази година в Скудерията ще са по-силни от предишната и са повече от способни да спечелят титлата. Новата кола SF90 постигна най-добрите времена на тестовете в Барселона. Но много близо до скоростта й бяха в Мерцедес.

„Със спокойствието на тима сега, те имат всички шансове да спечелят шампионата тази година, каза Браун. – В тима имаше малко безпорядък миналия сезон след смъртта на Маркионе. И атмосферата за работа там не беше лесна.

А ако искаш да победиш Хамилтън и Мерцедес, трябва да си на върха във всяко едно отношение. Смятам, че тази година във Ферари ще са по-силни от тях.“

Рос отбеляза, че във Ферари са имали проблеми с надеждността през зимната подготовка. Според него в Мерцедес изостават като чиста скорост, но ще намерят верния път в хода на сезона.

Рос Браун
Рос Браун