Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун убеден, че Шумахер ще остане в F1, ако Мерцедес постигнат целите...

Браун убеден, че Шумахер ще остане в F1, ако Мерцедес постигнат целите си през 2012 г.

58
0
Михаел Шумахер

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун смята, че Михаел Шумахер ще остане в отбора и спорта, ако тимът постигне целите си през 2012 г.

Темата за бъдещето на седемкратния световен шампион е една от най-обсъжданите в падока от месеци насам. Немският пилот се върна в F1 през 2010 г., но едва сега има значително по-добра скорост в сравнение с предходните два сезона. Той спечели полпозишъна за Гран при на Монако (69-и в кариерата му), но не стартира от първа позиция заради наказание от Испания. И в последния старт обаче технически проблем (с горивната помпа) го спря преди финала и съответно активът му след шест надпревари продължава да е едва две точки.

Браун отново повтори твърдението си, че малкото точки на Шумахер не се дължат в никакъв случай на липса на възможности.

Трябва да анализираме началото на сезона много внимателно. Не постигнахме целите си с Михаел. Не колата е бавна или той самият – просто няколко пъти се случи неблагоприятно стечение на обстоятелствата – е цитиран англичанинът от Шпорт Билд.

През май Браун заяви първо, че Мерцедес като отбор разочароват Шумахер, а след това уточни, че не изключва състезателя, когато говори за екипа. Според обяснението му в Монте Карло „ние не свършихме достатъчно добра работа“ се отнася за целия колектив.

Сега той допълни, че Шумахер сам ще реши какво ще е бъдещето му в спорта и дали е достатъчно щастлив, за да остане в Мерцедес.

След инцидента в Барселона Михаел бе крайно недоволен. След квалификацията в Монако се намираше на другия полюс на настроението. Според мен като цяло позитивните чувства този сезон досега бяха повече от негативните. С полпозишъна в Монако Михаел показа на какво е способен и няма причина да не искаме да продължи да се състезава с нас – повтори за пореден път Браун.

Той заяви също така, че за момента отборът не разполага с план Б в случай на оттегляне на Шумахер, въпреки че вече е имало запитвания какви са намеренията им за 2013 г.