Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Във Валенсия ще изпробваме нови неща, насочени към управлението на гумите

Браун: Във Валенсия ще изпробваме нови неща, насочени към управлението на гумите

54
0
Михаел Шумахер

Рос Браун обяснява виждането си за проблемите на Михаел Шумахер досега през сезона и как преценява представянето на Мерцедес до момента.

– Сезонът досега бе необичаен, какъв е шансът за осми победител във Валенсия?

– 7 победители в 7 старта – сезонът е невероятен. Всички пилоти, успели да спечелят досега, са топсъстезатели и според мен има основания във Валенсия за осми. Има някои бързи пилоти с много бързи автомобили, които още не са печелили тази година. Казвайки това, мисля основно за Михаел и нашия болид. Лотус обаче имат добра кола и няколко наистина прекрасни резултати досега.

– Каква е оценката ви за представянето на отбора до момента?

– Досега показахме много повече потенциал в сравнение с предишните два сезона, но все още не сме го реализирали. Има още доста надпревари, но аз съм доволен от представянето на автомобила – спечелихме надпревара, бяхме втори в Монако, почти винаги сме в топ 4 или топ 6 в квалификациите. Просто допуснахме грешки на няколко пъти, но възнамерявам през останалата част от сезона да изпълним този потенциал.

– Как бихте обяснили проблемите на Михаел Шумахер досега?

– Проблемите с Михаел са разочароващи за всички ни, тъй като стандартите ни са изключително високи, а и не сме променяли нищо в процедурите и методите си на работа. Аз лично не вярвам много в съдбата, но е странно, че едната ни кола върви добре във всеки старт досега, а с Михаел имахме няколко проблема. Непрекъснато търсим начини да подобряваме работата си и от всичко изминало сме си взели поука, за да знаем как да вървим напред.

– Какъв е прогресът по отношение разбирането на гумите досега?

– Гумите на Пирели са сериозна енигма тази година. Разбирането ни определено се подобри, но намирането на решение не винаги е лесно. Някои коли могат да атакуват в състезанията, тъй като не използват гумите прекалено. При други има проблеми. Съществуват дори случаи на пилоти с един и същи болид, при които единият има грижи, а другият – не. Границите са изключително тънки. Във Валенсия ще имаме някои неща за автомобила, насочени към по-внимателното управление на гумите.