Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе оправдава Фисикела

Бриаторе оправдава Фисикела

39
0

Джанкарло Фисикела водеше в Гран при на Япония до последната обиколка, когато Кими Райконен го изпревари и взе победата. Шефът на Рено Флавио Бриаторе обаче защити пилота си, заявявайки, че трябва да се гледат положителните страни на ситуацията.

“Фисикела запази челната си позиция доста дълго време, но в самия край не можа да удържи последната атака на Райконен. Ако трябва да съм честен, сега трябва да гледаме положително на нещата. Имаме още едно състезание, водим в конструкторския шампионат отново. Освен това в Китай ще се появим с подобрения в двигателя,” коментира италианецът.

Самият Джанкарло обясни, че е направил всичко необходимо, за да се защити. Според него обаче финландецът е бил в по-изгодната позиция и това е предопределило развоя на събитията. “Направих всичко възможно, за да се защитя от Кими, но за нещастие в този случай видях, че има опасност от катастрофа между нас”, каза той.

Междувременно в приповдигнато настроение шефът на Макларън Рон Денис обяви вчерашното представяне на Райконен за вероятно най-доброто в кариерата му. “Победата на Кими е чудесна награда за усилията, които положи тимът през този напрегнат уикенд. Стратегията беше изпълнена перфектно. За съжаление Монтоя стана жертва на инцидент провокиран от Жак Вилнъов. Сега очакваме Китай, където нашата основна цел е спечелването на конструктурската титла”, заяви оптимистично той дни преди последния кръг от шампионата.