Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: подсилихме екипа и бюджета си

Бриаторе: подсилихме екипа и бюджета си

32
0

Рено са подсили техническия си екип и са увеличили бюджета си с 30 млн. евро, целейки по този начин да се завърнат сред лидерите във Формула 1.###Рено са подсили техническия си екип и са увеличили бюджета си с 30 млн. евро, целейки по този начин да се завърнат сред лидерите във Формула 1, заяви Флавио Бриаторе.
Френският тим спечели световната титла последователно през 2005 и 2006 г. Сезон ’07 обаче се оказа истинско разочарование за екипа. Сега Бриаторе увери, че заедно с наемането на Фернандо Алонсо са били предприети и други мерки, за да стане тимът му конкурентоспособен на най-добрите в шампионата.
„Подсилихме техническата си структура, прибавихме към бюджета си 30 млн. евро и наехме Алонсо с намерението пак да започнем да печелим състезания през 2008 г.”, заяви Бриаторе.
Италианецът допълни, имайки предвид Фернандо:
„Докато бяхме разделени нито един от нас не печелеше. Затова сега се надяваме, че ще можем да повторим успеха си. Фернандо не се връща в Рено заради пари. Това, което е от значение тук, е човешката страна на нещата.”