Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе поканил Алонсо в Рено

Бриаторе поканил Алонсо в Рено

39
0

Флавио Бриаторе потвърди, че е поканил Фернандо Алонсо да се върне в екипа на Рено, когато напусне Макларън.###Флавио Бриаторе потвърди, че е поканил Фернандо Алонсо да се върне в екипа на Рено, когато напусне Макларън. Италианецът призна, че е говорил с бившия си пилот и му е заявил, че има свободно място за него в Рено.

“Казах на Фернандо, че в момента, в който е свободен от задълженията си към Макларън, ще се радваме да се върне при нас – заяви Бриаторе. – Би било глупаво да отричам това.”

Миналата седмица шефът на Ферари Жан Тод опроверга слуховете, че Аконсо ще се присъедини към Скудерията следващия сезон на мястото на Фелипе Маса. От своя страна Бриаторе е съгласен, че сегашните пилоти на Ферари са добри. Освен това италианецът отчете факта, че след печалния си опит с Макларън, Алонсо ще премисли 27 пъти преди да приеме предизвикателството да кара за други отбори.Размишленията си Бриаторе приключи така:

“На последно място се чудя: би ли било добре да поставиш в един отбор Алонсо и Райконен? Времето, когато можеше да имаш двама силни пилоти в един отбор приключи. Сега е важно ролите на пилот номер едно и две да са ясни, иначе рискуваш да дестабилизираш тима.”