Начало Автомобили Bridgestone постигна най-добри резултати като оригинално оборудване за 2018 г.

Bridgestone постигна най-добри резултати като оригинално оборудване за 2018 г.

143
0
2011,Crash test,EuroNCAP

През 2018 г. Bridgestone, най-големият производител за гуми и каучукови изделия в света, бе избран да предостави над 120 нови гуми като оригинално оборудване в EMEA. Това представлява увеличение от повече от 30%. Компанията осигурява над 40 различни модела гуми за 15 различни производителя на автомобили.

Bridgestone води индустрията към инвестиции в научноизследователската и развойна дейност. Производителите на оригинално оборудване (OEM) очевидно оценяват това.  Качеството и иновациите на гамата от висококачествени гуми на Bridgestone са подчертани от производителите на автомобили, които се ангажират да ги използват като оригинално оборудване, включително марки като Toyota, Mercedes и Porsche.

В същото време Bridgestone продължава да служи като основен доставчик на Audi, SEAT, Skoda и остава стратегически партньор на Volkswagen Group. При Audi обемът на оборудването дори се е удвоил през последните пет години. Освен това, Bridgestone заема силна позиция с BMW. Това се потвърждава най-добре чрез богатия избор на гуми от Bridgestone като оригинално оборудване за BMW Серия 3, BMW Серия 7, BMW X5 / X7 и BMW Z4.

Производителите на автомобили избраха гуми на Bridgestone като оригинално оборудване за голямо разнообразие от модели. Те включват електрически / хибридни автомобили като BMW i3s, Toyota Corolla, новият Audi Q3, универсалният Audi A6 Allroad, Opel Insignia, иновативната серия BMW 8, както и луксозните Porsche Cayenne, спортните автомобили Ferrari Portofino и Renault Mégane RS и R.S. Trophy. Повече от 85% от оборудването е за гуми с диаметър 17″ или повече.

Допълнителни усилия

Bridgestone полага допълнителни усилия когато става дума за разработване и проектиране на гуми. Компанията работи в синхрон с производителите, задоволявайки техните искания с въображение и творчество. Гумите са проектирани според специфичните модели на автомобилите, за да осигурят максимално изпълнение. Това позволява на Bridgestone да реагира на всякакви предизвикателства – вариращи от съпротивление при търкаляне и консумация на гориво, до намаляване на шума, комфорт на шофьора и начин на шофиране – и да включи подходящо насочени технологии в гумите, за да постигне специфично подобрение.

Революционна технология

Bridgestone винаги налага по-високи стандарти в областта на технологиите с решения като B-Silent, ologic и подобрената технология Run-Flat. Всеки отделен компонент на гумите на Bridgestone е конструиран така, че да отговаря на изискването на OEM. Най-новите технологии за проектиране на гуми, като износоустойчива смес с  Nano Pro технология, високо разпространени смеси със силициев двуокис и нови модели на шарката на протектора, форми на кухини и оптимизирана дълбочина на повърхността, както и иновативни процеси на смесване, позволяват на Bridgestone да намери най-добрия баланс между характеристиките на гумите и настройката на автомобила. 

Партньорства за в бъдеще 

Партньорствата и съвместната работа доведоха до много повече от индивидуални дизайни. „Това ни позволи да направим крачка в нова посока, която води решително в бъдещето“, споделя Тежедор. „Ние създаваме нови гуми, както и решения и услуги за мобилност, които са по-ефективни и по-добре адаптирани към автомобилите и новите автомобилни разработки. Правейки това, ние помагаме на шофьорите да продължат шофирането, независимо от трудностите.