Начало Други Bridgestone представи за пръв път гумите DriveGuard

Bridgestone представи за пръв път гумите DriveGuard

70
0

Често се случва на път да спукате гума. Всеки го е преживявал, сменял е колелото… Но не е никак приятно да се „увъртите“ с черно до ушите, да ви се запъват гайките, които едва се развиват, „спечени“ от дълга работа… Няма шофьор, който да не го е изпитвал на гърба си. Тези „сизифовски“ мъки отпадат, ако на колата и има гуми Bridgestone от модала DriveGuard.

Днес най-големият производител на гуми и каучукови изделия Bridgestone представи гумите DriveGuard, а гости и медии имаха възможност да ги тестват. Цялото събитие бе в Националния исторически музей в София. Гостите имаха възможност да се запознаят в детайли с имплементираните технологии в новия продукт, както и да участват в специални тест-драйв сесии в градска среда. Под ръководството на инструктори от Safety Driving Academy, начело с осемкратния български рали шампион Димитър Илиев, гостите участваха в три тест-драйва – тест с гумите Turanza 001, с новия продукт, както и със спукана гума DriveGuard гума.

Първо ми се падна да карам със здрави гуми DriveGuard. До мен бе звездата от дисциплината Супермото Ангел Караньотов, който ме пита как са гумите. Прави ми впечатление, че са доста тихи и държат добре на мокър асфалт. След това карах Turanza 001, но според мен първите се държаха по-добре. Това е лично мнение! Дойде ред да пробвам и колата със спуканата гума. С нея може да се изминат до 80 км със скорост 80 км/ч. Един от най-добрите навигатори у нас Йордан Батаклиев ме пита има ли разлика. Има, защото чувам шума от спуканата предна лява гума, но в поведението на колата не се усеща. Нито в завой, нито при ускорение, нито при по-интензивно спиране по наклона на ул. „Пушкин“ Когато пусна волана, колата леко тръгва наляво.

Спираме и пипам гумата. По-топла е от дясната, но най-много бе награването в борда, а по-слабо на протектора. Но борда бе нагрят нормално, а не чак толкова, че да мирише на „гореши гуми“ Направи впечатление целостта на гумата, тъй като при спукване на обикновена тя за километър се вади от джантата и става на парцали.

Така става ясно, че гумите Bridgestone DriveGuard дават сигурност и придвижване. Дори могат да се ремонтират, ако дупката е например от пирон на протектора. Ако и разкъсан борда отстрани от дупка, както често се случва по нашите пътища, пак можете да се движите с 80 км/ч. и да изминете 80 км. Но гумата не се ремонтира.

Гумите DriveGuard могат да се монтират на почти всеки автомобил, оборудвани с TPMS система за следене на налягането в гумите. Технологията Bridgestone DriveGuard използва патентован високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, както и поддържащи и устойчиви подсилени странични стени. Тези нововъведения позволяват на шофьорите да запазят контрол върху управлението на автомобила и да продължат да шофират безопасно в продължение на 80 км със скорост до 80 км/ч. след практически всяка повреда на гумата, докато се появи възможност да я сменят или поправят.

Тази технологията на Bridgestone – DriveGuard е част от ангажимента на компанията за осигуряване на пътна безопасност при всякакви условия и може да спомогне за предотвратяването на пътнотранспортни произшествия, причинени от спукване на гума или внезапна загуба на налягане.

Bridgestone DriveGuard е гума с безкомпромисно качество и предлага на шофьорите сигурност и контрол върху управлението на автомобила при спукване на гума за предотвратяването на инциденти. Освен това, се постига изключителен контрол на мокра настилка – летните гуми DriveGuard Summer са с най-високата оценка (клас А в системата за етикиране на гуми на ЕС) за представяне на влажна пътна настилка и при кратък спирачен път. Зимните гуми DriveGuard Winter са класифицирани като клас B. Независими изследвания на TÜV Süd показват, че Bridgestone DriveGuard се представя много силно в категориите от голямо значение за шофьорите, като безопасността на мокра настилка, което поставя продукта на предна позиция в пътната безопасност.

Този тип гуми дават както вече споменахме и доста удобства. Вече няма нужда да монтирате резервната гума сами или да поправяте спуканата с комплекта за временна мобилност. Спестява се време, като няма нужда да викате и да чаката пътната помощ или… неволята. Осигурява спокойствие, спестявайки ви чувството за безизходица, докато чакате на пътя . Освен това при движение дава нежния комфорт, съизмерим с този на  стандартните гуми.

Гумите DriveGuard са създадени с една основна цел: да са устойчиви на спуквания и да ви запазят на пътя. Поддържащите и устойчиви подсилени странични стени на гумите гарантират вашата мобилност и поддържат цялото тегло на колата. Благодарение на патентования  високотехнологичен дизайн на охлаждащите ребра, гумите Bridgestone DriveGuard преразпределят топлината и триенето след спукване, за да продължите да шофирате в продължение на 80 км, дори и след пълна загуба на налягане в гумата.

Благодарение на уникалната повърхност на протектора, изработена от най-новия и иновативен каучуков материал, гумите Bridgestone DriveGuard осигуряват добро представяне на влажна настилка при кратък спирачен път и предлагат съпоставимо ниво на комфорт спрямо конвенционалните гуми. От Bridgestone определят, DriveGuard предлага редица важни предимства пред конкурентните системи за гарантиране на мобилност.

Bridgestone DriveGuard са налични в Европа в 19 размера при летните и 11 размера за зимните – от 185/65 R15 до 245 40 R18.