Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун очакват предпочитания към гумите хард при сух старт

Бриджстоун очакват предпочитания към гумите хард при сух старт

37
0

С гуми интермедия на Бриджстоун Марк Уебър (Ред Бул) спечели първата позиция за Гран при на Малайзия днес на пистата Сепанг. Австралиецът рискува да сложи този тип в края на квалификацията и изпревари Нико Розберг (Мерцедес) със сериозните 1,3 секунди. Директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в компанията Хирохиде Хамашима отбеляза смелостта на Уебър, както и трудността да се избере точният момент на излизане в силно повлияната от дъжд сесия.

– Марк се справи великолепно и взе първата позиция. И интермедиите, и мокрите гуми работиха добре, като поведението им бе според очакванията ни. Ако утре времето е пак същото, отново най-голямо значение ще има кой с какви гуми е – допълни той.

За утрешната надпревара – ако започне на сухо – пилотите ще имат свобода да изберат дали да стартират с типа софт или хард.

– Имаме достатъчно информация и за двата вида сухи гуми. По-меките са по-бързи и ще работят чудесно, когато автомобилите са по-леки. Това означава, че очакванията са за по-голямо предпочитание към твърдите. Ако в началото трасето е мокро, то пак не е лесно да се каже какво ще стане, тъй като на места има неподвижна вода – каза още Хамашима.