Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун обяви спецификациите за пет старта

Бриджстоун обяви спецификациите за пет старта

27
0

Бриджстоун потвърди какви спецификации гуми ще предостави на отборите през първите пет състезания от новия сезон.
###
Бриджстоун потвърди какви спецификации гуми ще предостави на отборите през първите пет състезания от новия сезон.
През 2007 г. японската компания ще произвежда четири различни типа смеси: супер меки, меки, средни по твърдост и твърди. За първото състезание в Австралия на 18 март Бриджстоун ще предостави на отборите меки и средни по твърдост гуми.
„По време на нашата зимна подготовка имахме някаква идея кои гуми точно да употребим. След това използвахме зимните тестове от декември до края на февруари, за да затвърдим намеренията си. Гумите за Австралия например променихме в сравнение, с това което бяхме предвидили първоначално и ги преместихме с една стъпка към по-меки”, обясни главният инженер на Бриджстоун Кис ван де Гринт.
След промяната в правилата миналата седмица, двете спецификации сухи гуми, които ще се използват по време на състезание, ще бъдат видимо различими една от друга. Ван де Гринт каза, че компанията е била изненадана от решението: „Изненада ни малко, че решението бе взето толкова късно, но винаги сме казвали, че ще се опитаме да подкрепяме решенията на ФИА. Това означава повече работа, но не би трябвало да е прекалено трудно. Така ще се предоставя допълнителна информация. Медиите ще могат да видят и да информират зрителите, а от това според мен печели спортът”

Типове смеси за първите пет състезания:
1. Австралия – меки и средни по твърдост;
2. Малайзия – средни по твърдост и твърди;
3. Бахрейн – средни по твърдост и твърди;
4. Испания – средни по твърдост и твърди;
5. Монако – супер меки и меки