Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун поема отговорността за проваления старт на Ферари

Бриджстоун поема отговорността за проваления старт на Ферари

57
0

“Печелим и губим заедно”, заявиха от лагера на Ферари в неделя след състезанието в Малайзия. Имаше се предвид разбира се партньора снабдител на гуми, Бриджстоун. Японците обаче явно виждат нещата по друг начин. Не става думи за един компонент за спада във формата, според Ферари. “Това важи и за Бриджстоун.”

Два дни по-късно обаче техническият директор на японската фирма Хирохиде Хамашима пое цялата отговорност за разочароващото представяне на Ферари.

“Действително целият пакет е важен, но причините за слабото представяне на Ферари до момента или поне в това състезание без съмнение е в нашите гуми”, заявил Хамашима пред Gazzetta dello Sport.

“Представянето ни в една бърза обиколка бе абсолютно незадоволително”, продължава японецът. “Фактът че Алонсо и Трули бяха по-бързи от нас с повече от секунда определено не се дължеше на различни количества гориво.”

Определено японецът не може да намери “смекчаващи вината обстоятелства” и състезанието в Малайзия е било “огромен урок” за Бриджстоун. Хубавото в случая било, че тази загуба щяла да доведе до извличането на необходимите поуки и “ние сме готови да реагираме моментално. Как? С нова генерация гуми, която дебютира вече на Муджело и която ние направихме специално за F2005.”

Дали F2005 ще се появи още в Бахрейн и ще спомогне за разрешаването на проблемите при червените, остава да се изчака. “Разбира се ние проведохме дълги разговори с Ферари за създаването на новата генерация гуми и смятаме, че направихме гуми, който бързо ще ни направят отново конкурентноспособни.”

И ако Ферари действително реши F2005 да дебютира в Бахрейн, решение, което предстои да се вземе до края на седмицата, то тогава от Бриджстоун са готови да дпставят гумите навреме. “Необходими са ни едва няколко дни, за да произведем необходимото количество.”

коментари