Начало Автомобили Британките паркират по-добре от мъжете

Британките паркират по-добре от мъжете

146
0
паркиране,умения

Британската компания NCP, стопанисваща множество паркинги на Острова, е направила изследване, даващо яснота на въпроса как паркират различните водачи. По време на изучаване маниерите на управление на 2500 водачи, анкетиращите стигнали до извода, че жените паркират автомобилите си по-добре от мъжете.
Поведението на всеки един от анкетираните било оценявано по няколко различни показателя – колко бързо водачът си намирал място на площадката, според правилата ли е бил паркиран автомобила, не е ли пречела колата на други автомобили, колко бързо е била направено самото паркиране и т.н.
По показател време за паркиране най-добре се представили мъжете, като при тях средно за маневрата били необходими 16 сек, докато на жените това отнемало 21 секунди.
В същото време болшинството от жените (77%), взели участие в експеримента, заемали добра или много добра позиция на мястото, т.е. без да нарушават правилата и без да пречат на останалите. При мъжете такива постижения достигнали само 53% от участниците. Половината от водачите от женски пол паркирали своите автомобили в средата на паркомястото, докато сред представителите на силния пол това било по силите на едва една четвърт от тях.
Близо една трета от мъжете (29%), паркирали колата си на неудобно място, повтаряли маневрата отново. При жените този показател се оказал по-висок – 56% от дамите паркирали колата си на по-удобно място.
В крайното класиране, даващо представа за уменията да се паркира, представителките на нежния пол набрали 13,4 точки от 20 възможни, докато мъжете постигнали едва 12,3.
В същото време аналитици отбелязват факта, че едва 28% от жените водачи смятат, че паркират автомобилите си по-добре от колегите си мъже.