Начало Moto News Британски пилоти се състезават в MotoGP Олимпиада

Британски пилоти се състезават в MotoGP Олимпиада

20
0

Гран При на Великобритания този уикенд започна със специална MotoGP Олимпиада днес в Лондон. Британската столица вече е готова и за Олимпийските игри това лято. Седем британски пилоти от световния шампионат се състезаваха един срещу друг в различни категории на промоционално състезание в Sky Bar Westfield, намиращ се пред грандиозния олимпийски стадион в столицата.
Пилотите си пробваха силите в класически британски кръчмарски игри, като двойката от MotoGP Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3) и Джеймс Елисън (Paul Bird Motorsport) взеха бронзов медал след дуетът от Moto3 Дани Кент (Red Bull Ajo KTM) и Дани Уеб (Mahindra Racing), които спечелиха сребро. Триото от Moto2 – Скот Рединг (Marc VDS Racing), Брадли Смит (Tech 3 Racing) и Джино Риа (Federal Oil Gresini Moto2) станаха шампиони, като спечелиха всеки един от кръговете от надпреварите по дартс, обръщане на подложка за бира и навигация на пътя около пистата Силвърстоун на електронна карта.
Пилотът в Moto3 Джон Макфии, който ще кара с уайлдкарт, се присъедини към тях за фотосесия срещу олимпийския парк с олимпийските талисмани. Фрейзър Роджърс, който също ще кара с уайлдкард този уикенд не можа да присъства, защото имаше изпит в колежа си.