Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Британски политици призовават ФИА да преосмисли провеждането на Гран при на Бахрейн

Британски политици призовават ФИА да преосмисли провеждането на Гран при на Бахрейн

34
0
Формула 1

Група британски политици призовава ФИА да обмисли провеждането на Гран при на Бахрейн с оглед сигурността на чуждите граждани в близкоизточното кралство. Политическата ситуация в страната продължава да е нестабилна и напоследък има нови репортажи за проблеми.

Съвсем наскоро Гълф Дейли съобщи за британец, който загубил два пръста на ръката си при атака от местни хора в Карана. Нападение е било извършено и над индиец, който бил пребит и ограбен. Във Вашингтон Поуст пък бе публикуван материал, в който американското правителство е призовано да окаже натиск в Бахрейн, където вече почти година се води неспирна битка.

При това положение група лордове от британския парламент пуснаха отворено писмо в английския вестник Таймс, в което посочват, че страната все още е в крайно нестабилна ситуация.

Като се има предвид настоящото положение – ежедневни протести и гибелта на още повече цивилни – не вярваме, че моментът е подходящ Формула 1 да се завърне в Бахрейн – се допълва в изложението, цитирано от autosport.com. – Докато правителството там не предприеме мерки за реформиране на изборните, наказателни и съдебни процеси, международните наблюдатели и местните жители могат да имат малко доверие в твърденията, че Бахрейн върви по пътя на промени и политическа стабилност. Приканваме ФИА да преосмисли решението си за провеждане на надпреварата.

Положението в кралството се обсъжда почти непрекъснато при всякакви поводи. От отборите във Формула 1 досега реакцията е, че имат вяра на преценката на ФИА и Бърни Екълстоун, от чиято страна няма индикации за желание стартът да бъде отменен.

За нас персонално няма някакво собствено решение. Вярваме, че ФИА и притежателят на търговските права ще изберат възможно най-добрия варианткоментира Жерар Лопес от Гении Кепитъл при представянето на новия Е20 на пистата Херес в началото на седмицата.

Този възглед се споделя и от други тимове. Екълстоун обаче бе цитиран през януари от Залцбургер Нахрихтен да казва, че всъщност в Бахрейн има най-малко проблеми в сравнение с останалите държави в региона на Близкия изток.