Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена: Индийското трасе би трябвало да пасне на колата ни

Бруно Сена: Индийското трасе би трябвало да пасне на колата ни

39
0
Бруно Сена

Бруно Сена за уикенда си в Корея и очакванията си за предстоящото състезание в Индия.

– Уикендът в Корея бе труден, каква е личната ти преценка?

– Честно казано, имахме цял куп проблеми. В петък карането бе ограничено, балансът и аеродинамиката не бяха наред. В събота също не бе леко, защото останах едва 15-ти в квалификацията. Що се отнася до състезанието, то според мен колата бе по-добра, отколкото класирането показва. Отново не стартирах добре и това ми попречи сериозно. Въпреки това се раздадох до край и наваксах няколко позиции, стигайки 13-та на финала. Липсваше ми скорост, за да изпреваря още няколко автомобила, а и гумите ми бяха съсипани.

– Сравнително непознато трасе в Корея и напълно ново в Индия – какво мислиш за предстоящия кръг?

– В Индия ще е пътуване в неизвестното, тъй като никой не се е състезавал там досега. Понастоящем не знаем какво ще е поведението на автомобила там, въпреки че според наличните данни би трябвало са ни пасне. От видените карти изглежда бързо трасе, а това е чудесно за стила ми на каране. Това ще е тест кой учи най-бързо. Според екипите, които успеят да извлекат максимума от болидите си за кратко време, ще имат най-голямо предимство.

– Вълнуваш ли се, че отиваш в Индия?

– Да, наистина се вълнувам. Страната обича спорта, а и видяхме нови неща на последните Игри на британската общност там. Не се съмнявам, че ще е интересна Гран при в напълно различна от видените досега от мен култури. Вероятно Карун Чандок ще ме разведе – винаги е добре някой местен да те води, така че определено съм ентусиазиран.

– Какво научи от последните три състезания, за да го приложиш и да си щастлив на финала на сезона?

– Ха-ха, Абу Даби и Бразилия бяха сред най-добрите ми състезания миналата година, така че няма причина този сезон да не е същото, особено като се има предвид, че карам конкурентоспособна кола, която може да печели точки. Целта е да продължа да уча, да се подобрявам и да изчистя максимално главата си преди Индия след разочароващия уикенд в Корея. Хареса ми да съм в точките на Монца и искам да го повторя. Остават ми три старта, за да го постигна.