Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена представи нова кампания на фондация Сена

Бруно Сена представи нова кампания на фондация Сена

42
0
Бруно Сена

Бруно Сена официално представи нова кампания на фондация Сена на пистата Сузука. Началото й бележи 20-ата годишнина откакто Аертон Сена спечели третата си титла във Формула 1.

Кампанията е под надслов „Едно завоевание вдъхновява друго“. Бруно, който е син на сестрата на легендарния пилот Вивиан, показа бял флаг, кръстен Sennatri. Феновете на вуйчо му ще изпращат свои снимки почти до края на ноември – точно те ще се появят върху знамето, когато племенникът на Аертон отново ще го покаже. Идеята е не само да се отпразнуват трите спечелени шампионата на Аертон, но и да се разкаже повече за дейността на фондацията, носеща името му: осигуряване на храна, подслон и дрехи, както и обучение на хора в неравностойно положение в Бразилия.

Като част от промотирането на кампанията, Бруно ще носи специална Sennatri каска от следващия старт в Корея. Той ще е с шлема през всички стартове до финала в Бразилия.

Имайки предвид ролята на пистата Сузука в някои от битките на вуйчо ми в световния шампионат, то е ясно защо няма по-перфектно място за обявяването на тази инициатива. Това е едно и от моите любими трасета. За мен е истинска привилегия, че мога да работя по кампанията и да помогна повече хора да научат с какво се занимава фондацията Аертон Сена – обучение на нуждаещите се в родината ми. Надявам се, че възможно най-много фенове ще се включат през следващия месец и половина, след което ще видят лицата си на флага в Сао Паоло! – заяви пилотът на Рено.