Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бруно Сена преговаря с Уилямс

Бруно Сена преговаря с Уилямс

52
0
Бруно Сена

От отбора на Уилямс все още не са потвърдили пилотите си за следващата година. Почти сигурно е оставането в отбора на Пастор Малдонадо, който освен че остави не лошо впечатление, има зад себе си и доста сериозни спонсори. Кой ще бъде съотборник на венецуелецът обаче все още е загадка. Сериозни слухове се носеха, че Адриян Сутил е пред подписването на договор, но ето че сега германецът ще има съперник в лицето на Бруно Сена. В началото на седмицата 28-годишният бразилец е посетил Гроув. Според Globo Esporte, Сена дори е преминал физически тестове и е водил разговори с инженерите. В статията дори се казва, че преговорите били пред успешно приключване.

Така след като не направи впечатление с карането си Рено, Сена явно е направил силно впечатление на закъсалия отбор на Уилямс със спонсорите, които води след себе си. Самият той потвърди за преговорите със сър Франк.

„Направихме контакт с екипа на Уилямс, но аз преговарям и с други отбори“, обясни Сена пред GPUpdate.net. „Все още обаче нямаме нищо сигурно и ясно. Разбира се търся най-добрата възможна опция. Имаме още доста работа пред нас, но се надявам да получа добър кокпит.“

През 2010 г. бразилецът дебютира в отбора на HRT и не успя да остави особено добри впечатления след като в повечето случаи бе побеждаван от съотборника си Кристиян Клийн. Амбицията на племенника на легендарния Аертон Сена обаче изглежда е огромна и той продължи да прави всичко възможно да остане в Гран при. Така Бруно започна 2011 г. като трети пилот в Рено. След като Булие и Хайдфелд не успяха да се разберат и германецът напусна екипа, се появи възможност за Сена. До края на сезона обаче той не успя да убеди никого, че е в отбора заради качествата си, а не заради парите на спонсорите си. Фактор, който е впечатлил вероятно и Уилямс.

Въпросът е как смята да излезе отбора от кризата, при положение, че и Малдонадо и Сена нямат почти никакъв опит. Именно заради това Рубенс Барикело кара през 2011 г., защото според изказвания на членове на екипа било задължително присъствието на опитен пилот, който да избира посоката.