Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето на Перес и Окон ще бъде ясно скоро

Бъдещето на Перес и Окон ще бъде ясно скоро

59
0
Серхио Перес

Бъдещето на Серхио Перес и Естебан Окон ще стане ясно съвсем скоро. Това заявиха двамата пилоти, които в тази година карат за Форс Индия. За Окон имаше сериозни спекулации, че може да премине в Рено, но след идването на Даниел Рикиардо при французите тази възможност отпадна.

Естебан е протеже на Мерцедес, но в големия отбор на немския концерн местата също са заети. Опция пред него е оставането във Форс Индия. Там обаче изглежда ще има само едно свободно място след закупуването на тима от консорциум, воден от бащата на Ланс Строл – Лорънс. И съответно Ланс ще има гарантирано титулярно място. 

„Бъдещето ми скоро ще се изясни, каза Окон. – Изобщо не се притеснявам. Мерцедес вършат страхотна работа с менажирането ми, откакто се присъединих към тях. Ще остана тук във Форс Индия или ще отида другаде. Шефовете на Мерцедес имат планове за мен за бъдеще.

Мисля, че те искат да натрупам повече опит преди да седна в тяхна кола. Това ми е ясно и имам цели, които трябва да уважавам и следвам. За момента съм доволен от работата, която върша. Предполагам, че е въпрос на време.“

Перес от своя страна каза, че бъдещето му ще е ясно съвсем скоро. Изглежда мексиканецът очаква да остане във Форс Индия, където договорът му ще бъде удължен автоматично според клаузите в него след няколко дни. Той има по-голяма спонсорска подкрепа от Окон и съответно по-голям шанс да остане.

Подробен анализ на пазара на пилотите за следващия сезон четете в новия брой 218 на списание ClubS1