Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми най-бърз през първия ден от тестовете на Херес

Буеми най-бърз през първия ден от тестовете на Херес

37
0

Себастиан Буеми оглави класирането през първия ден от започналите на испанското трасе Херес изпитания. Швейцарецът тества за Торо Росо и успя да изпревари другия пилот, карал за същия тим – Себастиен Бурде. По този начин Буеми успя още веднъж да покаже, че заслужава титулярно място в Торо Росо.
Сутрешната тест сесия започна по-късно от предвиденото заради спусналата се мъгла и влажната писта. Освен това изпитанията бяха прекратено по-рано заради завалелия дъжд.
Третият най-бърз пилот на пистата след Буеми и Бурде бе Гери Пафет от Макларън, чиято програма бе съсредоточена изцяло върху изпробването на системата за пестене на енергия и ползването й после под формата на допълнителна мощност (KERS – Kinetic Energy Recovery System). Британецът бе само с три стотни по-бърз от съотборника си Педро де ла Роса, който изпробваше различни настройки.
Кими Райконен се завърна в кокпита на Ферари. За последен път финландецът кара болид на Скудерията по време на демонстрацията си на световните финали на Муджело миналия месец. На Херес той записа пети резултат. Основната му задача бе да тества издръжливостта на двигателя на Ферари в дълга серия обиколки.
След Райконен остана пилотът на BMW Заубер Ник Хайдфелд. Той тества различни настройки на окачването и нови аеродинамични елементи, разработени от екипа за следващия сезон. Германецът бе доволен, че от направените механичните изменения в болида след последните му тестове в Барселона има полза, тъй като управлението на болида според него се е подобрило.
Последни се наредиха Казуки Накаджима (Уилямс), Нелсън Пикет младши (Рено) и Кристиан Клийн (BMW).