Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми най-бърз в първия ден на Алгарве

Буеми най-бърз в първия ден на Алгарве

38
0

Себастиен Буеми оглави класирането в началния ден от тестовете на Алгарве. Започналите на португалското трасе изпитания са първите за 2009 г.
Петте екипа на пистата бяха принудени да се съобразят с не твърде добрите климатични условия. През цялото време трасето беше мокро, а два часа преди края на сесията заваля пороен дъжд, което наложи съкращаване на тест програмите за деня.
Титулярният вече пилот на Торо Росо Буеми бе единственият на пистата, който караше версия на болид от 2008 г. Всички останали бяха с колите на екипите си за новия сезон.
В края на деня швейцарецът се оказа най-бърз като резултатът му бе с около 5 сек. по-добър от този на втория Педро де ла Роса.
Испанецът пък направи първия тест на новия болид на Макларън МР4-24, който бе представен в петък. Въпреки това на колата бе монтирано предно крило, което екипът използва през 2008 г. Целта бе да се постигне по-голяма стабилност на мократа писта, за да бъде извършена проверка на електрониката.
Трети се нареди тест пилотът на Уилямс Нико Хюлкенберг с новия болид на екипа FW31, който бе представен същия ден. Разликата на германеца от Де ла Роса бе приблизително три секунди.
Останалите два екипа, които тестваха на Алгарве бяха Рено с Нелсън Пикет младши и Тойота с тест пилота си Камуи Кобаяши.