Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми не съжалява за дъждовните дни на Алгарве

Буеми не съжалява за дъждовните дни на Алгарве

26
0

Пилотът на Торо Росо, Себастиен Буеми, смята, че първите два дъждовни дни на пистата Алгарве са му помогнали в развитието на пилот от Формула 1.

20-годишният швейцарец бе най-бърз и в трите тестови дни досега, като през първите два времето беше дъждовно. До този момент той кара миналогодишната кола, но с по-ниски нива на притискане според правилата за тази година.

Буеми подчерта, че въпреки разочарованието си от малкото време на суха писта той е доволен, че е натрупал километри с болид от Формула 1 на мокра писта.

„Беше важно да се кара, тъй като досега бях имал само половин ден на мокро по време на тест на Херес” – каза младият състезател. „Пистата беше хлъзгава и нямаше никакво сцепление, така че това дава наистина добра представа за възможностите на колите от Формула 1 и това колко се хлъзгат.”

„Но просто е малко разочароващо, когато чакаш цял ден пистата да изсъхне, излезеш, направиш няколко обиколки и след това пак става мокро. След това отнема сума ти и време, докато изсъхне отново. Но такъв е животът и условията са еднакви за всички.”

Буеми добавя, че важна част от задълженията му по време на теста е изучаването на различни помощни дейности като боравене с електрониката, свикването с процедурите в тима и др.