Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми пак най-бърз на възобновените тестове на Херес

Буеми пак най-бърз на възобновените тестове на Херес

43
0

Себастиен Буеми бе най-бърз в първия ден на възобновените тази седмица тестове на пистата Херес.
През миналата седмица швейцарецът неизменно даваше най-добри времена на изпитанията на испанското трасе. Сега той записа резултат от 1:17.704, който отново го изведе начело в класирането.
Денят на Буеми обаче не премина съвсем безпроблемно – по време на сесията той катастрофира, след като излезе от един от завоите, но за щастие се отърва без никакви контузии.
Втори остана Ник Хайдфелд от BMW на около 1,5 сек. след лидера Буеми. Германецът тества F1.08B, концентрирайки се основно върху поведението на гумите и изпробвайки различни настройки. Около обяд той спря на пистата и от бокса взеха решение като предпазна мярка да сменят двигателя му.
Съотборникът на Хайдфелд – Кристиан Клийн кара болид с KERS (система за пестене на енергия и използването й после под формата на допълнителна мощност) и финишира четвърти.
Между пилотите на BMW се класира новозеландецът Брендън Хартли, който направи дебюта си с болид от Формула 1 за екипа на Ред Бул. Пилотът от британската F3 се представи на ниво, финиширайки само на три десети след Хайдфелд.
Тест пилотът на Уилямс Нико Хюлкенберг приключи в дъното на таблицата, след като направи 100 обиколки общо за деня.