Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми стана трети пилот на Ред Бул

Буеми стана трети пилот на Ред Бул

50
0
Себастиен Буеми

Себастиен Буеми ще е трети пилот на Ред Бул през 2012 г., съобщиха официално от отбора. 23-годишният швейцарец загуби титулярното си място в Торо Росо, където привлякоха Жан-Ерик Верн и Даниел Рикиардо. Буеми ще помага на Себастиан Фетел и Марк Уебър в работата им през предстоящия сезон и заяви, че е наистина доволен от развитието на нещата за себе си.

Хубаво е, че оставам в Ред Бул още година, при това с шампионския отбор. Разбира се, бих предпочел да се състезавам в надпреварите, но работата с Ред Бул Рейсинг по развитието на автомобила, даването на обратна информация през сезона и т.н. е следващото най-добро нещо – допълни швейцарецът.

Шефът на отбора Кристиан Хорнер заяви, че е напълно логично Себастиен да продължи работата си с Ред Бул, с които израсна в кариерата и стигна до Формула 1.

Той е с компанията от 2004 г. с джуниър екипа и вече познава всички прекрасно, откакто бе част от тима ни през 2008 г. От тогава досега натрупа значителен състезателен опит за последните три сезона. Себастиен ще извършва важна тестова и симулационна работа за нас през годината и ще присъства на всички кръгове – каза още Хорнер.