Начало Автомобили Буфори изкараха ново спортно купе

Буфори изкараха ново спортно купе

68
0

Буфори анонсираха плановете си да изкарат на пазара нов спортен модел през следващата година. Моделът, който ще носи наименованието CS, ще бъде двуврато купе с достатъчно мощен завой и карбон-кевларено купе.

Колата ще има двулитров турбо-мотор, за който компанията споменава единствено, че ще предлага „лесна за овладяване сила и освежаващо удоволствие от карането“. Окачването пък ще бъде напълно регулируемо.

Буфори също така възнамеряват да създадат и състезателна версия на CS, която ще се казва BMS R1. В момента те разработват този модел заедно с компанията Аксел Моторспорт, а вероятният му състезателен дебют ще бъде на 56-тото издание на Гран при на Макау.

„След две години усилена работа в дизайна и развитието на нашата спортна кола – Буфори CS, сме много горди, че в момента се разработва и състезателна версия на този модел, който пък ще осъществи първата си публична изява на такова престижно събитие, като Гран при на Макау. Дори не си бяхме помисляли за по-добър вариант. Намерението ни е да пренесем състезателните технологии в серийната версия на Буфори CS и да запазим всички качества, с които марката Буфори е известна“, обясни Феликс Халер – главен маркетинг мениджър на компанията.