Начало Автомобили Бугати Bleu Centenaire дебютира в Женева днес

Бугати Bleu Centenaire дебютира в Женева днес

111
0

Бугати с гордост представи днес новия си модел, който носи името Bleu Centenaire и е направен по случай стогодишнината от създаването на марката. Създаден като неповторим юбилеен модел, Bleu Centenaire има почти същия интериор като Вейрон, а също така ползва и уникалния му 8-литров W16 двигател с 4 турбокомпресора, който развива 1001 к.с. мощност и 1250 Нм въртящ момент.

Екстериорът и издържан в традиционния за Бугати син цвят, като този път купето е боядисано само в един цвят, което в интерес на истината е плюс за визията на модела. При поглед по-отблизо обаче се забелява, че всъщност половината от колата е боядисана в матово синьо, докато другата – в лъщящо синьо. Останалите набиващи се на очи детайли при новия модел са специални полирани алуминиеви огледала за обратно виждане, нови колела, както и боядисани в ярко червено спирачни апарати.

Новото на лукс в интериора разбира се е възможно най-високото. Вътрешността на автомобила е изцяло покрита със супер скъпа бежова кожа.

Новият модел също така отбелязва дебюта на още няколко нови детайла, като LED-светлини, парктроник и камера за обратно виждане. Всички тези неща ще станат стандарт за моделите на Бугати оттук нататък.

Всеки един екземпляр от тази лимитирана серия ще се продава на стартова цена от 1 350 000 евро.