Начало Автомобили Бугати Centenaire Edition с 1350 к.с. е възможно да дебютира в Женева

Бугати Centenaire Edition с 1350 к.с. е възможно да дебютира в Женева

57
0

Бугати е супер марка, автомобилна легенда и въпреки че компанията е изпадала в немилост от време на време през последните 100 години, тя трябва да отпразнува своята стогодишнина по достатъчно подобаващ за историята й начин.

Това обаче няма да бъде поредната специална версия на Вейрон. Всъщност колата, която според слуховете Бугати ще представи на женевския автосалон следващата седмица, ще носи името на събитието, което трябва да отбележи. Според сайта ‘Autoblog’, моделът ще се казва Centaire и въпреки че ще е базиран на Вейрон, ще се отличава доста от него.

Как точно ще стане това? Ами като 8-литровият, 16-цилиндров агрегат с 4 турбокомпресора се докара до още по-високо, направо маниакално ниво на лудост. В цифри, това значи около 1350 к.с. Как точно ще се изтискат още 349 к.с. от уникалния агрегат не е съвсем ясно.

С тази мощност Centenaire ще подобри рекорда за максимална скорост на Вейрон, развивайки невероятните 420 км/ч.

Нищо от гореизброените неща не е потвърдено засега, разбира се. Но е сигурно, че от Фолксваген ще се постараят да почетат юбилея на ултра-луксозната си марка достатъчно подобаващо. А дали това ще е по начина, описан по-горе, ще разберем само след седмица.