Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие е убеден, че Райконен ще продължи да гони силни резултати до...

Булие е убеден, че Райконен ще продължи да гони силни резултати до края на сезона

31
0
Кими Райконен

Шефът на Лотус във Формула 1 Ерик Булие е категоричен, че Кими Райконен ще продължи да работи с тима както досега, въпреки обявеното му напускане в края на сезона. Световният шампион за 2007 г. ще се върне във Ферари, с които подписа двегодишен договор. Въпреки това Булие е убеден, че финландецът ще продължи да натиска до финала на настоящия сезон.

Лотус искаха да задържат Райконен и се постараха да отговорят на условията му, но сега вече му търсят заместник.

Не е тайна колко искахме Кими да остане с нас и затова логично сме разочаровани, че няма да кара за тима ни през 2014 г. Въпреки всичко знаем, че той ще продължи да се старае и през останалата част от сезона да постигнем възможно най-добри резултати заедно. Карането му на Монца демонстрира колко добре се справя с това. В същото време ще отбележа, че Енстън отново доказа качествата си, давайки на Кими два страхотни автомобила – така превърнахме завръщането му във Формула 1 в успех. Естествено, че се подготвихме за варианта той да не остане с нас. Сигурен съм, че ще имаме силен пилотски тандем догодина. В този тим са карали [Михаел] Шумахер, [Фернандо] Алонсо, Райконен. Скоро и други шампиони ще попълнят този списък, убеден съм в това – коментира Булие.

Шефът на отбора се надява екипът да се възстанови от представянията в Белгия и Италия, след като за двата старта тимът взе само осем точки.

Трябва да си конкурентоспособен във всеки един уикенд, ако искаш да се бориш и в двата шампионата. Това важи също така както за съботите (квалификациите), така и за неделите (надпреварите). Положителното от Монца е, че показахме фантастично състезателно темпо и двамата ни пилоти караха изключително. Негативното е, че не се класирахме на грида там, където искахме. Резултатите от последните два старта не са справедлива награда за усилията на отбора. Няма причина да смятаме, че в Сингапур подиумът е непостижим. Досега бяхме доста бързи на трасета с подобни характеристики – Сингапур прилича много на Монако. Ромейн [Грожан] обожава този тип конфигурации, а Кими винаги е бил бърз в предстоящото улично състезание. Може да стане интересен уикенд – допълни Булие.