Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Кими знае как се чувства при нас

Булие: Кими знае как се чувства при нас

35
0
Ерик Булие

Шефът на Лотус Ерик Булие заяви, че тимът със сигурност ще се опита да запази Кими Райконен и през следващия сезон.

Настоящият контракт на финландеца изтича в края на годината и от Енстън ще му предложат всичко, което могат и благодарение на новите съсобственици на тима от Инфинити Рейсинг. Бъдещето на световния шампион за 2007 г. се превърна в една от основните обсъждани теми в падока на Силвърстоун, след като Марк Уебър обяви оттеглянето си от Формула 1 в края на сезона.

В крайна сметка той ще реши какво ще направи. Кими отлично знае какво има в нашия тим, как се чувства и какво му предлагаме – каза Булие.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви от своя страна, че всеки, който не би огледал възможност като тази да ангажира пилот като Кими, би бил глупав, но нямало нужда да се бърза. При всички случаи според Хорнер не бивало да се подценяват и пилотите на Торо Росо.

Самият Райконен вече сподели, че не е взел решение за бъдещето си и ситуацията в това отношение не се е променила в сравнение с предходните два старта. Финландецът е наясно, че му предстои трудно решение, като в същото време добави, че вероятността да остане в F1 догодина е висока, след като няколко пъти споменава, че съществува и вариантът изобщо да не кара в спорта догодина.