Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде е обмислял и други варианти

Бурде е обмислял и други варианти

40
0

Себастиен Бурде призна, че вече се е бил насочил към възможно завръщане в САЩ, когато стана ясно, че запазва пилотското си място в тима на Торо Росо. Четирикратният шампион в сериите Чемпкар е обмислял други варианти, тъй като доста дълго време не бе ясно дали ще остане във Ф1 или не.

По време на зимния период Бурде направи няколко тестови сесии за Торо Росо, но въпреки това така и не стана ясно дали от тима ще му предложат нов договор. Най-накрая в началото на този месец, отбора анонсира, че ще запази Бурде като свой пилот и той ще се състезава заедно с новака Себастиан Буеми.

Относно оставането си във Ф1 и ситуацията през зимата, французинът обясни:
„Определено бях облекчен. Ситуацията беше доста неприятна. Само чакаш и чакаш и чакаш. Разбира се, аз проучвах и други възможности, защото освен пилот във Формула 1, аз съм и професионален състезател.

От това си изкарвам хляба, затова трябваше да си подсигуря работа за 2009-та, а това не бе лесно. Беше много дълга и трудна зима, мисля че няма нужда да го уточнявам. Никога не е лесно, когато си несигурен толкова дълго време.

От една страна, вече не се надявах толкова много. Просто се опитвах да си намеря пилотско място, особено в Щатите. В края на краищата обаче Торо Росо решиха да подновят общото ни сътрудничество, така че ето ме тук.”